Bezienswaardigheden in Florence – Tip 1

Florence1Florence (in het Italiaans Firenze genoemd) is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Toscane. De stad is één van de bekendste cultuursteden van Europa. Het is de bakermat van de renaissance. Veel beroemde kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en andere historische mensen hebben hier gewoond of zijn hier geboren. Voorbeelden hiervan zijn Leonardo De Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. Tegenwoordig is Florence dé stad die je bezocht moet hebben als je in de Toscane bent. De stad barst van de fraaie pleinen, straten, bruggen en paleizen.

Het boek “Inferno” van de Amerikaanse auteur Dan Browne heeft ervoor gezorgd dat het toerisme in Florence een extra impuls heeft gekregen. Naar aanleiding van het boek, dat zich grotendeels in Florence afspeelt, gaan toeristen op zoek naar de historische plekken en gebouwen die in het boek beschreven worden.

De Florence Card

Als Florence bezoekt dan is de kans groot dat je veel musea en andere bezienswaardigheden wilt bezoeken. Als je overal losse entreetickets moet kopen dan lopen de kosten al snel op. Daarnaast moet je vaak aansluiten in lange rijen bij de kassa’s. Niet voor niets dat veel toeristen de FirenzeCard aanschaffen. Met deze voordeel kaart heb je recht op gratis toegang tot de belangrijkste musea, attracties, monumenten, kerken en andere bezienswaardigheden in Florence, inclusief de Basilica di Santa Croce, het Uffizi en het Palazzo Vecchio. Voor 72 euro heb je 72 uur lang gratis toegang tot 72 musea en bezienswaardigheden in Florence, waarbij je zo langs de soms lange wachtrijen mag lopen. Daarnaast heb je ook nog recht op gratis gebruik van het openbaar vervoer in Florence.

Tip 1 Uffizi

Wie het wereldberoemde museum Uffizi niet heeft bezocht, heeft de stad Florence niet gezien. Dit magistrale en reusachtige museum heeft veel kunstschatten te bewonderen. Zo is er natuurlijk voldoende ruimte besteed aan Michelangelo’s werk maar ook werken van Sandro Botticelli, Giotto, Simone Martini, Pierro della Francesca en onze eigen Rembrandt van Rijn zijn hier te bezichtigen.

THe Uffizi Gallery

The Uffizi Gallery
Bron: top10bezienswaardigheden.nl