Milaan

Milaan1Milaan is de hoofdstad van de provincie Lombardije in ItaliĆ«, maar is vooral bekend als modehoofdstad. Niet voor niets is Milaan een populaire bestemming om te shoppen. Winkelpubliek kan hiervoor terecht in de dure winkels van de zogenaamde “Gouden Vierhoek”, waar je de winkels van topmerken als Prada, Armani, Gucci, Trussardi, Roberto Cavalli en Dolce & Gabbana vindt.

Meer betaalbare winkels vind je aan de Corso Vittorio Emanuelle II waar je onder de indrukwekkende zuilengalerij shops terugvindt van middelbaar prijsniveau. Wie echt voordelig wil shoppen moet dat niet in het centrum van Milaan doen, maar moet op zoek gaan naar de outlet shops die zich vooral buiten het centrum bevinden. Echt grote outletcentra vind je net over de grens in Zwitserland (Foxtown Factory Stores in Mendrisio; net voorbij Como) en langs de autostrada richting Genova (Mc Arthur Glen Serravalle Outlet).

Wie door Milaan loopt ziet een combinatie van prachtige oude gebouwen met moderne kantoorgebouwen waar het zakenleven zich bevindt. Het middelpunt van Milaan is zonder enige twijfel het Piazza del Duomo, het plein waaraan zich de indrukwekkende Duomo (Dom) van Milaan en het prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II bevinden. Wie in dit deel zich op een terrasje begeeft moet rekening houden met pittige prijzen, die op kunnen lopen tot het dubbele van wat je in hartje Amsterdam betaalt.

Wie de drukte van de stad eventjes wil ontwijken kan terecht in het grote park Parco Sempione, dat zich in het noordwesten van de stad bevindt. De entree door Castello Storzesco is al mooi genoeg voor een bezoekje aan dit park. Wie het park eenmaal binnen is ziet dat dit een plek is waar de Milanees komt om te ontspannen. Je ziet hier niet alleen mensen wandelen, maar ook heerlijk relaxen in het gras met een boek of een kleine picknick houden. In het park ligt een toren (Torre Branca) waar je tegen betaling naar boven kunt om te genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Milaan ligt slechts 45 kilometer vanaf uw chalet in Eupilio.

Bron: Landenportal.nl