Omgeving Friesland

Bungalowpark Markant ligt direct aan het Slotermeer, op een paar honderd meter afstand van Balk in de gemeente Gaasterland-Sloten. Het centrum van Balk kenmerkt zich door het riviertje De Luts, dat zich door een gezellige grachtenrij een weg baant naar het meer.
Langs de gracht en de diverse winkels is het heerlijk slenteren en u kunt uitstekend eten bij een van de vele restaurants.
/
[rev_slider balkomgeving]
/
Direct voor het park biedt het Slotermeer de mogelijkheid om hard te varen in een waterskizone of om in een rustiger tempo door te varen naar een andere bestemming.
Voor zeilles kunt u prima terecht in Balk en voor bootverhuur helpen wij u graag op weg.

Vanaf de vakantiewoning loopt u eenvoudig naar het strand, dat dankzij een speciaal afgezet (ondiep) deel in het water ook geschikt is voor kinderen. In het aangrenzende strandpaviljoen vindt u zowel kleine versnaperingen als een uitgebreide menukaart.

Langs het vakantiepark bevindt zich een fietspad dat Balk met de omgeving verbindt.
In het dorp kunt u fietsen huren. Het is zeker de moeite waard de bossen van Rijs te verkennen, of om lekker uit te waaien bij het Mirnser Klif dat door zijn ligging aan het IJsselmeer een Eldorado is voor kitesurfers.

Golfliefhebbers zullen zich prima vermaken op de nabijgelegen 9-holes golfbaan van Balk.
Watersportplaatsen als Sneek, Lemmer, Heeg, Woudsend en Terhorne mag u zeker niet missen, evenals karakteristieke dorpjes als Sloten, Stavoren, Makkum, Workum en Hindeloopen. Leuk detail: het Slotermeer en Balk met zijn rivier De Luts zijn onderdeel van de inmiddels beroemde Friese Elfstedentocht!