Omgeving Giethoorn

Het natuurgebied rond Giethoorn heet De Wieden en maakt deel uit van het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Samen met het aangrenzende natuurgebied De Weerribben vormt het “Nationaal Park Weerribben-Wieden”.
/
[rev_slider giethoornomgeving]
/
Camping De Sloothaak ligt niet alleen in hartje centrum van het waterdorp Giethoorn, maar ook middenin dit rijke natuurgebied. Via de directe aansluiting op het meer Het Bovenwijde en de dorpsgrachten, kunt u het Nationaal Park moeiteloos per boot verkennen.

Het is heerlijk kanoën door de talrijke slootjes en de veelal ondiepe meren bieden ruimte voor diverse soorten van watersport en visplezier. Voor wie deze bijzondere omgeving te voet of op de fiets wil ervaren, bieden de vele wandel- en fietsroutes prachtige mogelijkheden en voldoende afwisseling.

Van oudsher speelt het dagelijks leven in dit Venetië van het Noorden zich af op het water. Bevoorradingsboten, vuilnisboten, veepramen en melktransport zijn enkele voorbeelden.
Terwijl u door het dorp slentert, kunt u hier zomaar getuige van zijn. Maar denk ook aan watersportevenementen, de jaarlijkse gondelvaart en diverse festivals die zich op het water afspelen.

Langs de dorpsgrachtjes is van alles te beleven. Leuke musea, winkeltjes met snuisterijen, gezellige terrasjes en een keur aan eetgelegenheden. Het nostalgische Grandcafé Fanfare, waar de gelijknamige film van Bert Haanstra in 1958 is opgenomen, ligt op slechts 400m van het chalet, evenals het bekende Italiaanse restaurant Fratelli.

Het Drentse Havelte met de historische hunebedden, de mooie heidevelden, bossen en een heuse schaapskooi ligt op een steenworp afstand.
In het hoogseizoen bieden Steenwijk en Meppel gezellige zomermarkten. Een overzicht van de reguliere weekmarkten in de omgeving ontvangt u van ons bij de reserveringsbescheiden.