Parc de Kragge / Giethoorn

Beleef een unieke vakantie in het Venetië van het Noorden! In het waterrijke dorp Giethoorn staat dit moderne chalet met punter (typisch Gieterse Boot) voor u klaar op Parc De Kragge. Geniet van uw verblijf met het comfort van onze mobilehome, en de directe ligging aan het meer Het Bovenwijde.

Het Parc ligt middenin het gezellige, autovrije centrum van Giethoorn en is een ideale uitvalsbasis voor een wandeling, fiets- of vaartocht door de prachtige omgeving. Het natuurgebied rond Giethoorn heet De Wieden en maakt deel uit van het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Samen met het aangrenzende natuurgebied De Weerribben vormt het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Met het bootje voor de deur vaart u in een handomdraai door de knusse, sprookjesachtige grachtjes die kenmerkend zijn voor dit bijzondere waterdorp en wanneer u koers zet naar de omringende meren en vaartjes, kunt u heerlijk vissen, watersporten en zwemmen.

De gezellige steden en dorpjes in de omgeving, zoals Steenwijk (vestingstad), Meppel, Blokzijl en Vollenhove zijn zowel per boot, fiets als auto goed bereikbaar. Ook een uitstapje naar de historische hunebedden, de prachtige heidevelden, bossen en de schaapskooi in Havelte zijn de moeite waard.

Het nostalgische Grandcafé Fanfare, waar de gelijknamige film van Bert Haanstra in 1958 is opgenomen, ligt tegenover het Parc. U bereikt het Parc over het terras van Italiaans restaurant Fratelli.

Kortom, wie kiest voor Giethoorn, kiest voor ontspanning, watersport, natuur, gezelligheid, en zal ongetwijfeld met plezier terugkijken op een heerlijke tijd!

Tot ziens!