The Dutch Vogalonga

Giethoornis een vaartocht als ode aan de kleine watersport. De tocht is bedoeld voor kano’s, roeiboten, punters, fluisterboten, sloepen, SUP-pers en meer vormen van watersport en –recreatie die zich thuis voelen in de relatief ondiepe wateren van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Máár, The Dutch Vogalonga is niet alleen een vaartocht. In het dorp is een shantykorenfestival, Natuurlijk Dineren en er zijn diverse activiteiten op het eilandje in het Bovenwiede waaronder op zaterdagavond een spectaculaire beachparty. U kunt naar de alle festiviteiten komen met de vele Hop-on-Hop-off boten die er varen.

ZIN OM MEE TE VAREN ?

In het weekend van 25 & 26 juni 2016 is Giethoorn en omgeving het decor van de 2e editie van de Dutch Vogalonga, een ode aan de kleine watersport. Gewoon omdat het zo leuk is! De Dutch Vogalonga is een waanzinnig schouwspel van diverse vormen van kleine watersport dat door de wateren van Giethoorn en zijn prachtige omgeving trekt. Van luxe sloepen, authentieke Gieterse punters, stille fluisterboten en sportieve kanoërs tot stoere roeiers en hippe suppers, en nog veel meer. Alle kleinere vaartuigen met een geringe diepgang (max. 60 cm) zijn van harte welkom! Geen eigen boot? Geen probleem op diverse locaties in het dorp worden fluisterboten, sloepen, kano’s, kajaks, punters en sup-boards verhuurd. Klik op het type boot voor het aanbod. Roeiers kunnen bij Roeivereniging ’t Diep Gastroeien.

Het gaat om meer dan varen alleen: deelnemers aan de tocht worden onderweg verrast met culinaire verwennerijen en streekeigen beleving op onverwachte locaties. Kijk voor alle activiteiten in het programma.

Het kloppende hart van de Dutch Vogalonga is het Vogalonga Island in het Bovenwiede. Op het eiland kunt u genieten van muziek, tongstrelende gerechten en goed gezelschap. Ook kunt u hier de start en finish van de verschillende routes het beste bekijken. Zie hoe de honderden boten af en aan varen en bezit nemen van het meer. Het opspattende water van peddels en roeispanen, het gezoem van motoren, de feestelijk klanken van muziek en klinkende glazen componeren een ode aan de unieke omgeving.

 

Bron: http://www.giethoorn.com/