Verona: romantische stad aan de Adige

Verona
Verona is een middelgrote stad in de Italiaanse regio Veneto. Voor vakantiegangers die naar het Gardameer gaan is Verona in veel gevallen de dichtst bij gelegen echte stad. Aan het meer zelf komen er immers geen serieuze steden voor, waardoor toeristen al snel naar Verona uitwijken als ze een stad willen bezoeken.Verona is bekend vanwege de arena en Romeo & Julia. De arena is een Romeins amfitheater waar in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd worden. Het verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia (Juliet) speelt zich af in Verona. Julia is gebaseerd op een vrouw die daadwerkelijk in Verona gewoond heeft.

Wie zich afvraagt of Verona de moeite waard is om er speciaal naartoe te vliegen die durven wij een volmondig ‘ja’ te geven. Verona is geen Rome, Florence of Venetië, maar heeft zeker voldoende te bieden om gasten een paar dagen te vermaken. De historische binnenstad van Verona staat immers niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Piazza delle Erbe

Verona2De Piazza del Erbe is één van de twee mooiste pleinen van Verona. Dit oude marktplein is een levendig plein waar vroeger het Romeinse forum lag. Tegenwoordig wordt hier een dagelijkse markt gehouden en is het vrijwel altijd gezellig druk op de terrasjes. Het Piazza delle Erbe heeft aan alle kanten mooie gebouwen staan, die op zich al de moeite waard zijn om te bekijken. Dit zijn bijvoorbeeld het Palazzo Maffei, de Palazzo del Comune (met de Torre del Carceri) en het handelshuis Casa dei Mercanti.

Bron: Steden.net